2008. december 7., vasárnap

Spenótos tészta fűszeres fetával és friss paradicsommal

Ugye milyen jól hangzik? S talán kissé bonyolultnak is tűnik…
Nos, úgy kb. 15 perc elkészíteni.

Dulminától kaptam kedvet a kifőtt tészta + nyers feltét kombinációhoz.
Kipróbáltam, s abszolút bejött!
Talán a legjobb választás egy zűrös és fárasztó nap után, mikor fáradtan és éhesen hazaesve, az ember lánya valami extragyorsan a tányérra varázsolható, mégis friss alapanyagokból (félkész termékek, tartósítószerek, E-számok és társaik kíméletlen mellőzésével) készülő meleg ételre vágyik.

A képen látható finomság tényleg negyed óra alatt s olyan egyszerűen készült, hogy talán „enyhe túlzás” is ilyen hangzatos nevet adni neki, s postolni itt a blogban.
Én most mégis ezt teszem, hiszen sokszor a legegyszerűbb ötletek a legjobbak, ételek a legfinomabbak…

Nos tehát.
Sós vízben kifőztem egy kis Rédei-féle bio spenótos tönköly kockatésztát (azért kedvelem, mert nagyon hamar megfő, s azon túlmenően, hogy szerintem tökre jól néznek ki a zöld lapocskák, az ízük is nagyon kellemes, valóban érezni a spenótot), leszűrtem, s egy csepp olívaolajjal elkevertem. Tányérra szedtem.
A tetejére oregánóval és bazsalikommal fűszerezett fetakockákat szórtam
(beismerem, ezúttal még annyi dolgom sem volt, hogy a fetát felkockázzam és fűszerezzem. Ugyanis egy nagyon helyes kis termékre bukkantam: csökkentett, csupán 10%-os zsírtartalmú fetakockák, sós lében, bazsalikommal és oregánóval fűszerezve. A konstrukcióhoz egy merítőkosárka is tartozik, így tényleg csak annyi volt a teendőm, hogy a sajtkockákat a tészta tetejére szórjam).
Cikkekre vágott friss (mézédes, piaci) paradicsommal körítettem.
Elégedetten eltüntettem. :-)

2 megjegyzés:

Dulmina írta...

Jók is az egyszerű dolgok! :)
Egészségedre!

Adéle írta...

Köszönöm! ;-)