2007. november 11., vasárnap

Sárgarépás – cukkinis spagetti fenyőmaggal

Zöldséges tésztaételek és a sárgarépa iránti rajongásom ab ovo indokolja, hogy miért készítem gyakran ezt az ételt.
E fogás esetében azonban többről van szó.
A narancssárga karotta-hasábocskák enyhén karamelles édessége, a cukkini zöld frissessége, a teljes kiőrlésű tészta barna selymessége kiegészülve a fűszerkeverék enyhén füstös grill-jellegével, s megkoronázva az utánozhatatlan illatú és aromájú enyhén pirított fenyőmaggal… úgy hiszem, igazán kellemes harmóniában olvad össze.
Tényleg érdemes megkóstolni…:-)!

Sárgarépás – cukkinis spagetti fenyőmaggal

Hozzávalók: (1 adaghoz)
1 közepes szál sárgarépa
½ kisebb, gyenge cukkini
1 kis maroknyi teljes kiőrlésű spagetti (a zöldség és a tészta kb. fele-fele mennyiségű legyen)
Kotányi grill zöldség fűszerkeverék
fenyőmag
pici olívaolaj

Elkészítés:
Felhevítem a wokot, felteszem a spagetti főzővizét.
Megpucolom a répát, megmosom a cukkinit. Mindkét zöldséget kb. 4-5 cm hosszúságú gyufaszálra vágom.
A fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítom.
Amikor a víz felforrt, kb. egy mokkáskanál sót szórok bele, beleengedem a spagettit és megfőzöm.
Ezalatt elkészülnek a wokban a zöldségek. Kevés olívaolajat hevítek és rádobom a sárgarépát, átforgatom, aláöntök egy pici vizet és lefedem. Gyakran kevergetem. Amikor a répa már félig megpuhult, hozzáadom a cukkinit, összekeverem, és bőségesen megszórom a fűszerkeverékkel. Picit lefedem és ezt is gyakran kevergetem.
Mikor a zöldségek elkészültek, a leszűrt spagettit a wokba zuttyintom és összeforgatom – pirítom a fűszeres répával, cukkinivel és a pirított fenyőmag felével.
Tányérra halmozom az elkészült tésztát és a tetejét megszórom a maradék fenyőmaggal.


Nincsenek megjegyzések: