2008. július 6., vasárnap

Bio-vegetériánus ételszállítás – korrektség és profizmus

Biochef – tapasztalat

Ez a bejegyzés jó régóta, egészen pontosan vizsgaidőszak vége óta várat magára, legfőbb ideje hát, hogy elkészüljön, s felkerüljön a blogra.
A permanens tanulás okozta időhiány következtében otthonra – ahogyan a munkahelyemre is – rendeltem ebédet, s kipróbáltam a Biochef-et.

Tapasztalataim egyértelműen pozitívak. Sőt! Abszolút meggyőzőek.
(Vera is kipróbálta a Biochef-et, tapasztalatai itt olvashatók.)
A cég minden szinten profi. Gondolok itt a következőkre.

Honlap – szép és igényes. Rendkívül informatív. Értem ezalatt elsősorban azt, hogy az ember nem csak afelől tájékozódhat, hogy milyen összetevőkből áll az étel, amit meg szeretne rendelni, hanem arról is, hogyan készül pontosan. Ezt hatalmas pozitívumnak tartom. Nem beszélve arról, hogy ennek következtében, a weblap hihetetlenül gazdag és hasznos recepttárként is funkcionál!
Rendelés – én interneten rendeltem. Rögtön teljesen korrekt visszaigazoló e-mailt kaptam. S egyszer-kétszer az ügyfélszolgálatos hölggyel is beszélnem kellett, minden esetben szinte azonnal felevette a telefont, készséges és segítőkész volt.
Szállítás – a vizsgaidőszak időtartama és az utána következő egy-két munkával töltött hét során tökéletesen rendben volt: óraműpontossággal szinte mindig ugyanabban az időben érkezett a futár. Otthonra olyan fél 10-10 körül, a munkahelyemre kb. fél 11-11 körül szállítottak. Múlt hét végén azonban megszakadt ez a sorozat: a honlapon az szerepel, hogy igyekeznek 12.30-ig kiszállítani az ételeket, elmúlt csütörtökön azonban 13.00 után érkezett meg az ebéd, s a jól megszokott 11 körüli rend azóta sem állt helyre tökéletesen.. Gondolom, a nyári szabadságolás lehet az ok. De annyi baj legyen, a lényeg, hogy ebédidőre minden esetben megérkezett (megérkezik) az étel. A számlát mindig teljesen korrektül megkaptam, s a fizetéssel sem volt soha gond (ami nekem fontos: elfogadnak étkezési utalványt is).
Szállítási költség – a szállítási költségnek azért szentelek külön bekezdést, mert ez – tapasztalataim és néhány eddig hallott/olvasott vélemény szerint – sarkalatos pont a Biochef-nél. Az a bizonyos 600 ft/nap. Két megjegyzést fűznék mindenképpen ide. Egyrészt azt gondolom, van igazság abban a – honlapjukon szereplő – gondolatban, hogy az étel és a csomagolás-kiszállítás két külön dolog, mindegyiknek megvan a maga ára. S nem szerencsés összemosni a kettőt, már csak azért sem mert, ha a szállítási költséget beépítenék az ételek árába, akkor minél többet rendel valaki, annál többet fizet a szállításért is, s ez nyilvánvalóan igazságtalan. Másrészt pedig az a 600 ft, azért „nem pontosan” 600 ft. Egyfelől lejön belőle a kiszállított ételek árának 10%-a, másfelől pedig – épp ebből következően – ha pl. az ember úgy oldja meg, hogy mindig két napra rendel ételt, két napi ételért máris csak egyszer fizet kiszállítást, ráadásul ebből (a 600 ft-ból) a két étel árának a 10%-a vonódik le.
Csomagolás – ennek is muszáj külön bekezdést szentelnem. Abszolút korrekt. Tökéletesen záródó műanyag doboz. Felcímkézve. A címkén szerepel: az étel neve, az összetevők (!), az előállítás időpontja és a szavatossági idő. Ha nagyon bele szeretnék kötni valamibe, annyi észrevételt tennék, hogy amikor a fogáshoz saláta is tartozik, azt egybe csomagolják a melegítendő étellel. Ami azzal a két – kevéssé praktikus – következménnyel jár, hogy egyrészt a saláta leve, öntete átitatja a hozzá tartozó falatoznivalót, másrészt pedig melegítés előtt a doboz tartalmát szét kell szedni (ami munkahelyen néha kissé macerás).
Ételek – végülis ez a lényeg! :-) Ízletesek és finomak! Az adag abszolút rendben van, éhes még soha nem maradtam, inkább az fordult elő néhányszor, hogy a doboz tartalma kicsit soknak bizonyult. Az ételek kiváló minőségű alapanyagokból és kíméletes eljárással készülnek, ez egyértelműen érezhető küllemükön és ízükön is!

A teszthéten a következőket rendeltem..
Tót lángos babpörkölttel és köményes káposzta salátával: kellemesen fűszeres ízű palacsinta, ízletes pörkölttel, s a salátát illetően külön díjaztam, hogy nem egész köménymagot tartalmazott, s nem volt túl ecetes sem.
Pirított zellerszár szezámos chili mártásban, mogyorós tofuval: nagyon jól passzolt egymáshoz a földimogyoró és a tofu. A pirított földimogyoró-tofu-szójaszósz egyébként eszméletlen jó kombináció, azóta is alkalmazom!


Brokkolis rakott tészta paradicsomos édeskömény-salátával: a „rakott tészta” annyit tett, hogy párolt brokkolirózsák voltak tönköly-fusilivel összeforgatva. Az igazán izgalmas ebben a fogásban egyrészt maga a saláta volt (paradicsom, édeskömény, újhagyma, citromlé), másrészt az, hogy azt hiszem, „magamtól” eszembe sem jutott volna zöldséges tésztához salátát enni, pláne nem ebben a kombinációban, de nagyon jól illettek egymáshoz a színek és az ízek!
Kecskesajttal pirított zöldspárga hajdina palacsintával, zsályás burgonyapürével: szemet gyönyörködtető volt az étel! Nagyon klassz a kombináció! Az értékét külön emelte, hogy most kóstoltam először spárgát, s nagyon bejött!


Zöldséglasagne, juhsajttal, paradicsom-mártással: az első néhány falat után váratlan pozitív meglepetés ért. Nem volt az ételben tészta!!!! A lasagne a következőkből állt: hajszálvékony lapokra szeletelt sárgarépa, fehérrépa, zeller, cukkínikarikák, kelkáposztalavelek, karfiol. Tetején juhsajt. Paradicsommártás. Azon túlmenően, hogy nagyon finom volt, külön díjaztam az ötletet. Vagyis azt, hogy a lasagne tészta nélkül, „csak” zöldségekből készült (ezáltal sokkal könnyebb lett a fogás), mégpedig olyan zöldfélékből, amelyek általában „mostohagyerekek”, azaz ritkán szerepelnek önálló ételként, de itt most főétel-szerepet töltöttek be. Azt hiszem, ez a szép a vegetáriánus konyhaművészetben!


Egy szó mint száz: abszolút profizmus és korrektség jellemzi minden szinten a Biochef-et.
Azóta is megrendelőjük vagyok! :-)

Nincsenek megjegyzések: